El Lleida HC un any més participa al projecte “Referents” per fomentar valors a través de l’esport entre els joves

17/10/2024

El Lleida Handbol Club participarà en la tercera edició del projecte “Referents”, una iniciativa liderada per Fem Base que busca promoure la pràctica esportiva entre estudiants de primària, amb un fort èmfasi en valors com l’esforç, el respecte, la inclusivitat i la esportivitat Aquesta edició, per primera vegada, comptarà amb el suport i la col·laboració de la Paeria de Lleida, demostrant el compromís de la ciutat amb l’educació integral dels més joves a través de l’esport.

El projecte “Referents” involucra els principals clubs esportius de la ciutat, entre ells el Lleida Handbol Club, juntament amb altres set equips locals com el Lleida CF, l’Atlètic Lleida, el Balàfia Vòlei, Hiopos, AEM, Llista i INEFC Lleida. Cada un d’aquests clubs s’emparellarà amb una escola de Lleida per dur a terme activitats dissenyades per inculcar valors fonamentals a través de l’esport als més de 500 alumnes participants.

L’esport com a eina educativa

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, durant la presentació del projecte, va destacar que “Referents” no només fomenta l’activitat física, sinó que també transmet valors que són essencials per a la convivència a la ciutat. Aquests principis, segons Larrosa, estan alineats amb el Pacte per al Civisme i la Convivència, i són clau per a la construcció d’una societat més respectuosa i col·laborativa.

El Lleida Handbol Club, fidel a la seva filosofia d’”Esport amb valors”, tindrà un paper fonamental en aquesta edició del programa. Des de la seva creació, el club ha treballat en la formació de joves no només com a esportistes, sinó també com a persones íntegres, promovent la igualtat de gènere, la inclusió social i el treball en equip. Aquesta participació en el projecte “Referents” és una extensió natural del seu compromís amb la comunitat, especialment amb els joves en etapa escolar.

Tres etapes per aprendre valors

El format d’aquesta edició de “Referents” contempla una col·laboració mensual entre cada club i la seva escola assignada, que es desenvoluparà en tres fases. Primer, els alumnes visitaran les instal·lacions del club, on els esportistes del Lleida Handbol Club oferiran xerrades inspiradores basades en les seves pròpies experiències, destacant com els valors de l’esport han estat crucials en el seu desenvolupament personal i professional.

La segona activitat tindrà lloc als centres educatius, on una empresa especialitzada organitzarà una jornada pràctica en la qual tant alumnes com professors posaran en acció els valors apresos. Finalment, la col·laboració culminarà amb la gravació d’un programa de televisió en el qual participaran estudiants i membres del club, donant visibilitat a l’impacte del projecte.

La importància de la col·laboració

Per al Lleida Handbol Club, aquesta col·laboració és una oportunitat única de reforçar el seu vincle amb la comunitat local i demostrar, una vegada més, que l’esport és una eina poderosa per a l’educació en valors. El projecte “Referents” permetrà que els joves no només descobreixin els beneficis de l’esport, sinó també la importància de conceptes com el respecte mutu, el treball en equip i la perseverança.

La participació del Lleida Handbol Club en aquesta edició de “Referents” és també un pas més en el seu compromís amb la igualtat d’oportunitats en l’esport, fomentant la inclusió de tots els joves, independentment del seu origen o capacitats.

 


 

 

Darreres Notícies