El Lleida Handbol Club debuta en la Divisió d’Honor Plata amb victòria contra el Gavà

19/09/2022

El passat dissabte vam viure una jornada que passarà als anals de la història del Lleida Handbol Club amb motiu de la disputa del primer partit en competició oficial per part d’un equip de l’entitat “bordeus”, que va acabar de la millor manera possible a l’obtenir el triomf a la pista del Gavà per 27-29, en el primer partit de la temporada 2022-23 de la Divisió d’Honor Plata.

L’equip dirigit per Iban Raigal, acompanyat per Xavier Zalzo com a segon entrenador, va començar amb bon peu per la història de les competicions oficials del recentment constituit Lleida Handbol Club. Un partit molt especial per al club segellat amb una disputada victòria a la pista del sempre difícil Gavà per 27-29; en un partit molt igualat i que no es va decidir fins ben entrada la segona part on, després de molts moments d’empat, l’equip lleidatà va aconseguir dominar el marcador, amb rendes màximes de quatre gols, que els hi van permetre sumar els dos primers punts i situar-se terceres a la classificació.

Un triomf històric que, després d’una pretemporada irregular, dona molta moral i confiança a les jugadores per disputar aquesta temporada on l’objectiu fonamental, tal i com va manifestar el tècnic lleidatà Iban Raigal, encarregat de la direcció de l’equip, és mantenir la categoria amb un equip que combina la veterania i la joventut.

El joc de les lleidatanes en aquest encontre es pot qualificar de francament notable, amb poques pèrdues de pilota, una defensa fèrria i una bona selecció de tir a l’hora de encarar la porteria rival. La primera part va acabar amb un marcador de 14-14; a la represa es va mantenir la igualtat fins al moment que les lleidatanes, molt motivades i centrades en el joc, van intensificar el ritme per aconseguir trencar el marcador i aconseguir la victòria. Destacar el gran esforç de tot l’equip, especialment als darrers minuts del partit on no van abaixar la guàrdia i van saber superar amb èxit situacions força complicades.

Les lleidatanes debutaran al Pavelló Onze de Setembre el proper dissabte 24 de setembre contra la Fundació Handbol Sant Vicenç en un partit que començarà a les 18.30. En acabar, el nostre sènior masculí també s’entrenarà en la competició oficial, en Primera Catalana disputant un difícil compromís contra el CH Sant Esteve Sesrovires B a partir de les 20.30 al mateix Onze de Setembre.

Les lleidatanes estan enquadrades al grup C i tindran com a rivals els equips catalans del CH Amposta. OAR Gràcia Sabadell, Mubak BM La Roca, H. Sant Joan Despí, Hapo J. Mataró, Fundació H. Sant Vicenç i l’Handbol Gavà i als equips de la Comunitat Valenciana del BM Sevigroup Benidorm, Handbol Onda, Levante UDBM Marni, Eon Horneo Alicante, Grupo USA H. Mislata i Balonmano Castellón.