El Lleida Handbol Club obté la plaça per jugar a la Divisió d’Honor Plata Femenina

20/06/2022

L’equip lleidatà que va quedar segon a la Fase Sector d’Ascens, aconsegueix plaça per efecte de la reestructuració de les categories femenines.

Aquesta setmana la Real Federación Española de Balonmano ha confirmat oficialment a l’Oliba Green Beer Lleida la concessió d’una plaça vacant per a la propera temporada 2022/2023 a la Divisió d’Honor Plata Femenina.

Després de la darrera Assemblea de la RFEBM es va concretar la reestructuració de les categories femenines de l’handbol estatal aprovada la temporada anterior. Dita reestructuració estableix inicialment la creació d’una nova categoria anomenada División de Honor Oro Femenina que inclou un grup de 12 equips, la reducció de la Liga Guerreras Iberdrola (División de Honor Élite) a un grup de 12 equips (dos menys que fins la data) i també reduïa la División de Honor Plata Femenina a igualment quatre grups de 12 equips en lloc dels 14 que es mantenien des de la creació de la categoria.

L’esmentada Assemblea d’aquest 2022 ha establert finalment que els grups de la categoria Plata femenina es mantindran en 14 equips.

Gràcies a aquest fet i, entre altres, la segona posició que l’equip va ocupar a la fase sector d’ascens que ha permès que l’Oliba Green Beer Lleida sigui un dels equips, que la Federació Espanyola ha escollit per atorgar la plaça.

Així doncs, l’equip femení lleidatà, militarà la propera temporada 2022/2023 en la Divisió d’Honor Plata Femenina i, aquesta notícia, ha estat molt ben rebuda en el si de l’entitat lleidatana que afegeix un equip català més a l’Elit de l’esport femení espanyol.

Des del moment que l’entitat va ser coneixedora d’aquesta possibilitat i les opcions d’assolir aquesta categoria, s’ha treballat  per a la confecció de la plantilla de cara a la mateixa, pel qual des de fa uns dies s’han intensificat els contactes amb tècnics i jugadores  per concretar la seva continuïtat.

Cal dir que el proper dijous 30 de juny, es celebrarà el sorteig del calendari de lliga.

Darreres Notícies