Obrim els ulls! La lluita contra la violència vers les dones és una responsabilitat de tothom

24/11/2023

Aquest dijous la nostra coordinadora d’esport escolar, la Rocío Ruiz, va participar a la taula rodona “Prou Violències Masclistes”, reivindicant un canvi social cap a la igualtat.

En aquest sentit, i d’acord a la campanya institucional impulsada per part de la Generalitat de Catalunya, amb els suport de les diferents administracions, ajuntaments, diputacions, etc. Cal obrir els ulls, i recordar que L’eliminació de la Violència vers les Dones és una responsabilitat col·lectiva és una “lluita col·lectiva” del conjunt de la ciutadania.

No podem quedar-nos impassibles davant davant d’aquestes situacions, especialment quan la majoria dels casos es produeixen en un entorn mol proper. Cal obrir els ulls, actuar i implicar-se d’una manera proactiva en la prevenció i la detecció de les violències ver les dones. La lluita contra les violències masclistes 

Cal actuar i no només per evitar que es produeixi la violència intervenint i cridant l’atenció sobre la situació de violència perquè s’aturi, sinó també donant suport a qui ho està patint, donant-li suport emocional, ajudant-la a “superar la por, l’aïllament, la vergonya o el sentiment de culpabilitat que pot provocar la violència viscuda, assegurant-li que no és culpa seva, que som al seu costat i que la podem acompanyar als serveis especialitzats que es troben arreu del país o trucar al telèfon 900 900 120”.

Manifest del món de l’Esport per a l’eliminació de la violència cap a les dones

25 de novembre de 2023

Avui commemorem el Dia internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones i afirmem ben alt i clar, en nom del LLEIDA HANDBOL CLUB que la lluita contra les violències masclistes és una lluita col·lectiva que necessita de tota la societat. Perquè les violències masclistes no són un fet aïllat ni privat. Perquè les violències masclistes són el principal problema de seguretat pública que té el país. Perquè no són un problema de les dones. Són un problema de tota la societat.

Ens comprometem a trencar els silencis als entorns familiars, d’amistats, laboral, educatiu, grups de xarxes socials, espais d’oci, al transport públic, al carrer o als terrenys de joc, i a tenir un paper proactiu en la prevenció, la detecció i la intervenció. Cal denunciar comportaments agressius, discriminacions i desigualtats per acabar amb la impunitat i la reproducció de les violències.

Des del món de l’ESPORT, ens sumem a la lluita feminista dels agents i institucions del país per ajudar a garantir el dret de les dones a una vida lliure de violències masclistes. Diem NO, amb fermesa, a actituds i comportaments masclistes de menyspreu, ridiculització, control o dominació cap a les dones i els seus cossos.

Les dones i homes de l’esport volem un ESPORT SEGUR i lliure de violències, que apel·li sempre sobre això, la seguretat, la dignitat, la diversitat, la igualtat i la llibertat de totes les persones.

Per un ESPORT garant de drets, volem joc net a tot arreu!

Declaració institucional amb motiu del 25 de novembre de 2023 Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

 

Darreres Notícies